Инициативен комитет в Сливен застана зад кандидатурата на ген. Румен Радев за президент

15:25, 27 сеп 16 / Политика 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативен комитет, подкрепящ кандидатурите на ген. Румен Радев за президент и на Илияна Йотова за вицепрезидент на Република България, е създаден в Сливен. Председател на комитета е  бившият кмет на града под Сините камъни Кольо Милев. В него влизат над 40 сливналии, изявени в сферата на науката, образованието, отбраната, спорта, здравеопазването и културата. Сред учредителите са професори, доценти, учени, генерали и световни вицешампиони, поясни при представянето днес председателят на комитета.

„Съставът на Инициативния комитет е отворен и всеки, имащ желание може да се включи”, каза още Кольо Милев.

Той заяви, че застава зад кандидатурата на двойката Радев – Йотова, като лично се познава с генерала, който е ерудиран, възпитан, подреден и много амбициозен. Подходящ е за тази позиция, защото президентът е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили. А той отлично познава закона за отбраната и въоръжените сили.

„Генерал Радев се изявява като обединител на нацията и аз вярвам, че има възможността да го направи.  Илияна Йотова е подходяща за вицепрезидент, преминала е през много позиции, а в момента е един от най-активните ни евродепутати. Вярвам, че тази двойка е на път да пробие статуквото в България. Ние като комитет защитаваме тази теза, защото изпускаме много национални каузи.В момента България е разединена по много позиции”, обяви бившият сливенски кмет.

Среща - разговор на сливенската общественост с ген. Румен Радев ще се състои на 29 септември, от 16.30 часа,  в зала „Галерия +“ на комплекс „Национал Палас”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама