Над 40 работещи в сферата на туризма се включиха в първи инфотур в Сливен

16:17, 28 сеп 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над  40 души, работещи в сферата на туризма в града – туроператори, представител на туристически информационен център към Природен парк „Сините камъни”, хотелиери, екскурзоводи, хора, които планират да предлагат туристически програми на чуждестранни туристи, студенти и преподаватели от Колеж към Технически университет-Сливен, специалност „Мениджмънт на алтернативния туризъм” участваха в инфотура, проведен по повод Световния ден на туризма. Проявата премина при изключителен интерес, обявиха организаторите от Община Сливен.

„Проведоха се разговори и се обсъдиха идеи за съвместна работа в полза на развитието на туризма в Сливен”, каза Елка Михайлова - консултант в Общинския туристически център.

По време на инфотура се посетиха Регионален исторически музей, къща-музей „Сливенски бит”, Първата текстилна фабрика на Балканите, Музей на текстилната индустрия и антична крепост Туида. Екскурзовод на групата беше Николай Сираков – директор на РИМ-Сливен.

Зам.-кметът по икономическо развитие в Община Сливен Стоян Марков поздрави участниците. Беседи изнесоха директорът на РИМ –Сливен Николай Сираков, Пенка Димитрова - екскурзовод в къща-музей „Сливенски бит”, Тони Димитрова-директор на музея на текстилната индустрия, Мая Иванова-ръководител на екипа на крепост Туида и Деница Жечева- екскурзовод.

“Целта на проявата беше хората, които работят в туризма и имат близък контакт с гости на града, да се запознаят отблизо с културно-историческите забележителности на Сливен, за да ги представят на своите клиенти и да ги мотивират да ги посетят”, каза Михайлова.

Идеята на Община Сливен е да се проведат и следващи информационни обиколки, в програмата, на които да се включат и други обекти – къща-музей „Хаджи Димитър”, къща-музей „Д.Чинтулов”, църквите „Св.Димитър”, „Св.Никола”, „Св.Богородица”, „Св.София”. Ще се направи и един виртуален тур, с помощта на ПП „Сините камъни” – Природни феномени и легенди в Синята планина, По стъпките на 100-те войводи и няколко тематични- „С аромат на вино”- за запознаване с винопроизводителите в Сливен и региона, „Вкус и цвят” – за представяне на местни производители на биопродукти и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама