„Златен ключ“ за Сливенска община по програма „ Достъп до информация”

07:42, 29 сеп 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голямата награда „Златен ключ“ и грамота в категория „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани“ получи Община Сливен. Това стана по време на 14-та церемония, организирана от Програма Достъп до Информация по повод 28 септември – Международен ден на правото да знам, който се отбелязва в повече от 50 страни по света. Церемонията беше открита от Гергана Жулева – изпълнителен директор на Програма Достъп до Информация за България.Тя връчи отличиетона Община Сливен на зам.-кмета Румен Иванов.

„От името на кмета на Община Сливен Стефан Радев благодаря за наградата, която е много висока оценка и голямо  признание за работата на всички служители на администрацията. Уверявам ви, че сред основните приоритети на ръководството е прозрачността и добрата организация за предоставянето на информация на гражданите“, каза Иванов. Той благодари на Програма Достъп до Информация и на всички служители на общината за всеотдайния труд.

Церемонията се състоя в Литературен клуб „Перото“ на НДК – София.

Целта на връчването на наградите е да се окуражават активни граждани, журналисти и неправителствени организации да упражняват правото си на достъп до информация, да се насърчават институциите да изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и да се посочат институциите, които нарушават правото на достъп до информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама