Регистрирани са 77 случая на остри заразни заболявания в Сливенско

07:34, 08 окт 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на Сливенска област са регистрирани 77 случая на остри заразни заболявания през август, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. В сравнение с месец юли се отчита намаление с над 20 случая. Тогава регистрираните са 98. Чревните инфекции са 54, като според специалистите това е нормално за този период от годината.

През август са регистрирани 38 случая на ентероколит – срещу 46 за юли, 4 случая на дизентерия, 7 салмонелози при 3 за юли и пет случая на колиентерити. Намалели са заболелите от вирусен хепатит, от 5 през юли, на двама през август. Въздушно-капковите инфекции са 13, докато през юли те са били 30. Най–много са били болните от варицела – 12, срещу 25 за юли. Един болен е регистриран с туберкулоза, а през юли са били двама.

С марсилска треска през август са били 4, като не са регистрирани случаи на кримска треска и лаймска борелиоза. Два са случаите на хеморагична треска с бъбречен синдром, докато през юли такива зоонози с множествен механизъм на предаване не са регистрирани.

С вирусни и бактериални менингити и менингоенцефалити са заболели двама души от областта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама