Второкласници питаха какво е да си кмет и за празника на Сливен

10:34, 20 окт 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от втори „А“ клас на СУ „К. Константинов“-Сливен интервюираха кмета Стефан Радев за Димитровден. На въпросите отговаря и зам.-кметът Пепа Чиликова. Децата научиха защо и от кога Сливен празнува на 26 октомври, какви прояви са предвидени за децата, ще има ли много гости за празника на града.

 „През 1831 г. жителите на Сливен са построили храм в чест на Свети Димитър Солунски – Чудотворец, и от тогава 26 октомври е определен за празник на града. След известно прекъсване, през 1992 година, честването се възстановява с решение на Общинския съвет. Хората вярват, че светецът е закрилник на нашия град“, каза кметът.

На въпрос как лично ще посрещне Деня на Сливен за първи път като кмет,  Стефан Радев сподели, че това ще е вълнуващ момент, защото преди всичко носи отговорност за организацията и провеждането на събитието и всички гости да усетят празничната атмосфера. „Заедно с това, трябва да вземам и други важни решения, от които зависи доброто бъдеще на града“, допълни  кметът.

Малките репортери разбраха още, че любимият предмет на Стефан Радев в училище е бил историята, а той увери, че заедно с колегите си работи с мисъл най-напред за децата на Сливен и за доброто им бъдеще тук.  Кметът подари на своите гости българското знаме, което да поставят  в класната стая, а той получи снимка на целия клас.

На срещата с кмета в общината присъстваха още класният ръководител Красимира Бакалова и директорът на училището Веселина Тонева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама