Предупреждават за „неволни” измами при обявени промоции в търговската мрежа

15:24, 20 окт 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Читател информира за нарушения в обект, част от сливенска търговската верига, където често се случва разминаване в цената на етикета на стоки и таксуването на касата. По думите му най-вече проблемът идва при обявените промоции на стоките. Търговските вериги се задължават да обявяват промоции, само че при част от тях фигурират само на етикет. Оказва се, че при заплащане на касата те не са заложени и се таксуват без намалението.

Разсеяните или доверчиви потребители, така и не обръщат внимание, на това което заедно с останалите покупки се отразява в сметката им. А клиенти хиляди минават преди някой да се е усетил за „леката” и уж „неволна” измама.

Читателят споделя, че във въпросната сливенска търговска верига разминаване – етикет – и цена на касата, често се среща.

Въпросът е колко от нас си търсят правата и колко често се правят проверки,  както за обявените промоции, така и за стоки с изтекъл срок на годност.

Докато си спестяваме нарушенията или осъждаме търсещите правата си, се озоваваме в поредната търговска, че и за много от наивниците /най-вече възрастните/ криминална машинация и измама.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама