Откриват пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата в Сливен

16:44, 20 окт 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мобилен събирателен пункт за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране организират Община Сливен и „БалБок Инженеринг“ АД. Пунктът ще е разположен в кв. „Българка”, паркинг западно от хипермаркет „Кауфланд“ (до „Битака“) и ще е отворен на 24 и 25 октомври 2016 г. от 10:00 до 16:00 часа.

Основни групи опасни отпадъци, образувани в домакинствата са живак и живакосъдържащи уреди - живачни термометри и ампули, прекъсвачи, живак (с изключение на луминесцентни лампи); лакове и бояджийски материали - бои, лакове, разредители и разтворители за боя, терпентин и др; домакински препарати и химикали - почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви и др.; мастила и замърсени опаковки - опаковки, съдържащи опасни вещества; негодни препарати за растителна защита – пестициди; фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата за отпадъци.

Ако на опаковките има символи за опасност след употреба отделете опаковките заедно с остатъка от продукта. Предайте ги в мобилния събирателен пункт на „БалБок Инженеринг“ AД на обявената дата за кампания през есенния сезони.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама