Изграждат площадка за рециклиране на строителни отпадъци в Сливен

07:44, 21 окт 16 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Площадка за разделно събиране и третиране на строителни отпадъци ще бъде изградена край Сливен, съобщи Николай Бакърджиев, началник отдел „Екология" в Общината. Издадено е строителното разрешение за изграждане на площадката, приключени са и необходимите процедури. Фирмата-стопанин има всички разрешителни документи, съгласувани с РИОСВ Стара Загора и лицензи, не само за сепариране, но и за транспортиране на строителни отпадъци.

„Това е една от добрите придобивки за общината, тъй като по Закона за управление на отпадъците всяка община трябва да има такава площадка за строителни отпадъци. И по всяка вероятност ще се сключват Споразумения с частни инвеститори. Така общините ще бъдат облекчени финансово", каза още Николай Бакърджиев.

Нерегламентирано сметище от земни маси и строителни отпадъци е установено в местността „Рамануша". До края на годината незаконното сметище ще бъде почистено, увери Бакърджиев. Той призова гражданите да подават сигнали за нарушения на тел. 044/ 611 263. Според Наредбата за управление на отпадъците максималната глоба за нарушителите е 2000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама