Стрелби и учения на полигон „Ново село” проведоха танкистите от в.ф. 22220-Сливен

09:11, 21 окт 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стрелби с въоръжението на танк Т-72 и две ротно тактически учения проведоха на полигон „Ново село” от 10 октомври до днес, 21 октомври, 2016 г. танкистите от в.ф. 22220-Сливен, с командир полковник Любомир Вачев. Танково-огневите тренировки бяха проведени през първата седмица, а ученията – през втората.

Командирът на в.ф. 26240 подполковник Ангел Атанасов ръководи ротно тактическото учение на тема: „Отбрана на танковата рота в състава на преден отряд в планинско гориста местност”, което се проведе на 18 и 19 октомври, с началник щаб на учението майор Евтим Максимов. На 20 и 21 октомври под ръководството на временно изпълняващият длъжността  командир на в.ф. 26260 майор Пламен Янъков се игра учение на тема: „Настъпление на рота от непосредствено съприкосновение с противника”, с началник щаб на учението капитан Иван Георгиев.

Контролът по провеждането на стрелбите и ученията се осъществи от командира на в.ф. 22220 полковник Любомир Вачев и от заместник-командира подполковник Данчо Николов.

И този път за подготовката на танковата директриса се грижи полигонната команда под ръководството на началника на полигон „Ново село” подполковник Петър Желев.

През същия период, от 10 до 21 октомври, на стаж във в.ф. 22220 са курсанти от випуск 2017 от НВУ „Васил Левски”, които участват и на Учебен полигон „Ново село”в танко-огневите тренировки и като командири на взводове в ротно тактическото учение. Те срещат тук необходимата колегиалност и споделен професионализъм, които са ценни и необходими за тях.

Курсант старшина Калоян Красимиров Цветков споделя: „Стажът е много важен за подготовката на курсантите, защото дава реален допир с военната професия. По време на стажа повиших своята практическа и теорeтическа подготовка.”

Курсант старшина Николай Иванов Янев допълва: „По време на стажа ние, курсантите от пети курс, имахме възможност да видим живота в едно военно формирование. Запознахме се с начина на провеждане на огневи тренировки и ротно тактически учения. Това повиши нашата практическа подготовка,  което ни дава увереност в бъдещата работа, а това е от значение за един млад офицер.”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама