Министър Кралев даде ход на залата по борба на Станка Златева и награди спортистите на Сливен (снимки)

14:42, 21 окт 16 / Спорт 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви в Сливен началото на строежа на зала по борба на многократната световна и европейска шампионка и олимпийска медалистка Станка Златева.

След решение на ОбС Сливен изтъкнатата спортистка получи безвъзмездно от общината терен за строителство на спортното съоръжение, което ще се намира южно от спортна зала „Васил Левски”.  Теренът в парк „Юнак” е в рамките на 1.250 дка. Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис.

Министерството на младежта и спорта отпуска за построяване на залата 631 хил. лева, обяви днес в Сливен министър Кралев. Общината няма финансов  ангажимент към новото строителство.

Сдружение "Спортен клуб по борба - Станка Златева" ще разполага с новата придобивка след 6 месеца, когато се очаква строителство на залата с лека конструкция  да завърши.

Министър Кралев, в  присъствието на Станка Златева и кмета Стефан Радев награди за празника на Сливен 10 от заслужилите спортисти на Сливен, спечелили отличия през годината от Световни, Европейски и Балкански първенства.

Почетен медал на министерството на спорта и плакет на Община Сливен получиха:

Момчил Караилиев - 4-то място на Европейско първенство за мъже по лека атлетика на открито в дисциплината  троен скок. Треньор – Атанас Иванов.

Божидар Андреев – 4-то място на Европейско първенство за мъже по вдигане тежести в категория 77 кг. Треньор Пламен Братойчев.

Радослава Мавродиева – 5-то място на Европейско първенство за жени на открито  в дисциплината тласкане гюлле, 6-то място на Световно първенство за жени в зала, 21-во място на Олимпийските игри в Рио . Треньор Валентина Желязкова.

Васил Маринов – 1-во място  на Европейско първенство по вдигане на тежести  за кадети в категория + 94 кг, с 5 европейски рекорда в трите движения. Треньор Пламен Братойчев.

Божидар Темелков – 1-во място на Световно първенство самбо  за юноши в категория до 65кг.  Треньор Стоян Димитров.

Иван Стефанов  - 2-ро място на Световно първенство самбо за юноши в категория до 87 кг .Треньор Тодор Кънев.

Леман Гичмен  - 3-то място на Световно първенство самбо за девойки в  категория 75 кг. Треньор Стоян Димитров.

Живко Стоянов  -  2 място на Балканско първенство по лека атлетика - 400м гладко бягане. Треньор Илиян Данев.

Живко Стоянов и Станимир Минчев – 3-то място на Балканско първенство за юноши ст.възраст в щафета 4 по 400 м. Треньор Илиян Данев.

Димитър Кръстев -  3-то място на Балканско първенство за борба свободен стил за момчета. Треньор Кирил Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама