С арести и разбита нарколаборатория приключи спецакция в Сливен

17:38, 21 окт 16 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С три досъдебни производства, арести и разбита нарколабораторияприключи спецакция на полицията в Сливен. Реализацията на сектор “Криминална полиция” към РУ-Сливен е в резултат на ежедневните действия на полицейските служители по установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение на високорискови наркотични вещества на територията на града и общината. В хода на обявената от директора на ОД на МВР-Сливен безсрочна акция срещу наркороспространението на 20 октомври криминалисти извършват пет обиска на различни адреси, при които са задържани трима мъже,  иззети  са метамфетамин, канабис, прекурсори, вещества в процес на производство и други материали, свързани с престъпната дейност. Операцията е осъществена под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

Към 15,00 часа полицейските служители влизат в имот, намиращ се във вилната зона край Сливен, пригоден за автосервиз. На място е установен 37-годишният И.Д. от град Сливен. В два автомобила, негова собственост полицейските служители намират самозалепващи полиетиленови пликчета с различна големина, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест реагира на метамфетамин с приблизително общо тегло 120 грама. При последвали процесуално-следствени действия в имот в сливенското село Крушаре е разкрита лаборатория за производство на синтетични наркотици. Иззети са прекурсори, материали, химически вещества и предмети, необходими за производството на метамфетамин /"пико"/. При обиск в имот в кв. “Даме Груев” в град Сливен са намерени ел.везна, таблетки, самозалепващи се пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест реагира на метамфетамин. Процесуално-следствените действия на полицейските служители продължават в  хале, пригоденото за извършване на ремонт  на автомобили, собственост на 28-годишния С.Б. от град Сливен, където  са иззети марихуана и метамфетамин. В халето е установен лек автомобил “БМВ”, управляван от 26-годишния В.П. от град Бургас. При обиска в автомобил е намерен и иззет плик с около 10 гр. метамфетамин.

И.Д., С.Б. и В.П. са задържани за 24 часа в РУ-Сливен. Образувани са три досъдебни производства. Окръжна прокуратура-Сливен продължава работа по случая. 

Противодействието на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотици на територията на Сливен и областта е един от основните приоритети  в работата на ОД на МВР-Сливен. В резултата на ежедневната работа на полицейските служители и добрата работа с другите държавни институции за година и половина са разкрити 21 лаборатории за производство на високорискови наркотични вещества, иззети са повече от 50 литра прекурсори, близо килограм метамфетамин, 12 кг. хероин и 136 кг. канабис.

За своята работа по противодействие на наркоразпространението служители на ОД на МВР-Сливен са номинирани за поредна година от фондация “Джовани и Франческа Фалконе” в конкурса за магистрани и полицаи “Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама