Министър Кралев: Атлетите на Сливен ще тренират в отоплена зала, ред е на Фестивална

18:31, 21 окт 16 / Спорт 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира в Сливен, че след изграждането на големи спортни зали като Арена Армеец, Колодрума, Булстрад Арена, Арена Бургас, които са на европейско ниво, политиката на ведомството е насочена към реконструкцията на съществуващите съоръжения и към изграждане на по-малки тренировъчни зали.

Той увери, че през настоящия зимен сезон атлетите на Сливен ще тренират в отоплена зала, след като по проект тя вече е газифицирана. Инсталацията е проверена и с началото на сезона се очаква отоплението в съоръжението да е факт.

През 2011 г. ММС отпусна средства в размер на 222  000 лв. за реконструкция на покритата лекоатлетическа писта в комплекс "Юнак”, а през 2015 г. 93  000 лв. за газификация на същата зала.

„Интензивно се работи и по зала „Фестивална” в столицата. Надяваме се, че през месец януари лекоатлетите ще могат да я ползват. При желание състезанията от зимния календар ще могат да се проведат там”, каза още министърът.

Кралев посочи, че на следващ етап ще се  реновира стадион „Академик”, но това не означава, че ще се случи веднага след завършване на зала „Фестивална”, както е тиражирано в някой медии.

„Ще търсим варианти за осигуряване на средства и едва тогава можем да обявим, че започваме ремонт на стадион „Академик”. Там се предвижда цял комплекс за леката атлетика,  за да няма сблъсък между спортовете, както е сега на националния стадион „ Васил Левски”. Надявам се, че както за зала „Фестивална” намерихме средства, така ще успеем с финансирането и за стадиона”, поясни още спортният министър.

В Сливен започва изграждане на ново съоръжение по борба, зад което стои именитата спортистка Станка Златева.

"В момента имаме дефицит при залите за подготовка, затова с огромно удоволствие подкрепихме проекта на Станка Златева", уточни Кралев.  По думите му  новата зала е в плановете на федерацията по борба за реформа в спорта и ще бъде един от 6-те национални центрове, в които ще се провежда подготовка и състезания от вътрешния календар. "Надяваме се по този начин да върнем старата слава на българската борба", каза министърът.

Министерство на младежта и спорта открива процедура за възлагане на обществена поръчка "публично състезание" за избор на изпълнител за изграждането на залата по борба. Процедурата ще бъде обявена в началото на следващата седмица. 

"Благодаря на министерството, че подкрепи проекта за изграждане на нова зала по борба и на Община Сливен, че предостави терен, защото без тази помощ проектът нямаше да се осъществи", от своя страна каза Станка Златева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама