121 състезатели се борят за наградите на "Стоте войводи" (снимки)

11:25, 22 окт 16 / Спорт 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
121 състезатели от 17 клуба в страната и един от Одрин  участват в 12-тото издание на турнира по борба  "Стоте войводи" в Сливен. Турнирът е за кадети в свободната борба и е в чест на празника на града – Димитровден.

Проявата се провежда днес в спортна зала „Васил Левски”,

По традиция при официалното откриване на състезанието бяха наградени лица с принос за развитието на този спорт. Плакети получиха кметът на града Стефан Радев, най-титулуваната ни състезателка Станка Златева, президентът на клуба домакин Димитър Божериков, треньорите на младежките национални гарнитури сливналиите Кирил Димитров и Тодор Кънев, бившият състезател на Сливен, сега съдия олимпийска категория Мирослав Гочев, президентът на клуба по борба от Одрин.  Кметът Стефан Радев даде началото на престижния турнир.

Домакините от АСК Сливен се представят с 18 състезатели, между които медалисти от Държавните първенства, като Радостин Боев, Цветан Евтимов, Димитър Христов и др.

Схватките се провеждат при отлична организация на два тепиха. Медали и предметни награди ще получат призьорите във всяка категория. Предвидени са и специални индивидуални отличия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама