На тържествено заседание на ОбС връчиха наградите на почетните граждани на Сливен

15:54, 25 окт 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Aктрисата Ефимия Павлова и писателят Деньо Денев бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Сливен“. Те получиха Почетен знак с лента в цветове на знамето на Сливен, значка, диплом и карта на почетния гражданин. По предложение на комисията по символиката с Почетен знак-плакет бе удостоен художника Георги Янакиев. Наградите връчи кметът Стефан Радев на тържественото заседание на Общинския съвет, посветено на Празника на града –Димитровден. В зала „Май“ под звуците на националния химн и на химна на Европейската общност ”Ода на радостта” беше посрещнато знамето на Община Сливен, придружавано от учениците Дима Валентинова, Цветомир Петков и Яница Руманецова.

Заседанието се ръководи от председателя на Общинския съвет Димитър Митев. „Днес сме се събрали, за да връчим присъдените високи отличия на община Сливен на достойни наши съграждани - личности, притежаващи високи добродетели и ярки качества. Нека техният пример спомогне за насърчаване и утвърждаване на добродетели в бъдещите поколения на нашия град. Димитровден е и празник на строителя-нека всички бъдем строители на града си, чрез осъществяването на цели, които да са в полза на обществото. Вярвам, че и занапред, обединени в своите усилия, ще продължаваме да работим за доброто име и благото на Сливен“, каза Димитър Митев.

На Димитровденската сесия гости бяха почетни граждани на Сливен, Сливенският владика Иоаникий, народните представители Мария Белова, Галя Захариева, Иван Славов и Янко Янков, областният управител Татяна Петкова и нейните заместници, общински съветници от Нова Загора и Твърдица, ръководството на общината, кметове и кметски наместници от общината, ръководители на политически партии и движения, и регионални структури, представители на нестопански организации, медии и граждани.

Гости на празника са делегации от побратимените градове на Сливен – заместник-кметовете на Воронеж /Русия/ - Вадим Кстенин и Владимир Астанин, Естер Дели – общински съветник и Чаба Балла – ръководител на проект от Печ /Унгария/.

Кметът на Сливен поздрави гостите по случай празника на града. „Измина почти година от началото на моя мандат като кмет на общината. Заедно с общинските съветници бяхме изпратени с доверието на сливенските граждани и , убеден съм, всички осъзнаваме сериозната отговорност, която сме поели. Вървим по пътя с малки, но уверени крачки и се учим от грешките си. Продължаваме с голямата задача да направим промени към добро, да работим в полза на обществото и да оправдаем очакванията на хората. Пожелавам на нашия град да посреща синовете и дъщерите си от чужбина, да бъде спокойно място за старините на майките и бащите ни. Трупаме опит, вървим във вярната посока и няма да предадем доверието, защото Сливен заслужава усилията ни!”, посочи кметът Радев.

„Радвам се, че и тази година посрещаме достойно празника на нашия град. Кметът каза, че се върви с малки стъпки, но напред – Напред да се гледа, напред да се върви, напред се отстоява. За това се иска вяра, надежда и любов. Както управляващите, така и управляваните трябва да намерят общия път и тогава ще намерят общите успехи, каза в приветственото си слово владиката на Сливен.

От името на народните представители от Сливенски избирателен район поздравление за празника поднесе депутатката Мария Белова. Гражданите на Сливен бяха поздравени  и от областния управител Татяна Петкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама