Представители от побратимени градове на Сливен на среща с общинското ръководство

17:33, 25 окт 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на празничната програма за честването на Димитровден заместник-кметовете на Сливен Стоян Марков и Пепа Чиликова проведоха официална среща с представители от побратимените градове на Сливен Печ /Унгария/ и Воронеж /Русия/. В състава на чуждестранните делегации са заместник-кметовете на Воронеж - Вадим Кстенин и Владимир Астанин, общинският съветник от Печ Естер Дели и Чаба Балла – ръководител на проект.

Срещата се състоя в официалната сграда на общинска администрация . Те обсъдиха бъдещото си сътрудничество в културната и икономическата сфера и си размениха символни подаръци.

Представителите на делегации от Воронеж и Печ по-късно се срещнаха с председателя на Общинския съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-председателите Диан Дечев и Кирчо Димитров. В срещата участва и председателят на постоянната комисия за евроинтеграция Мартин Славов.

Гостите днес присъстваха на тържественото заседание на общинския съвет в зала „Май". На него кметът Стефан Радев награди отличените със званието Почетен гражданин на Сливен Ефимия Павлова - актриса и Деньо Денев – писател и удостои с почетен плакет художника Георги Янакиев.

В програмата за посрещане на чуждестранните гости е предвидено посещение на крепостта „Туида", както и обекти на Регионалния исторически музей. Тази вечер те ще присъстват на концерт-спектакъл за връчване на наградите на община Сливен.

На 26 октомври гостите от Печ и Воронеж ще участват в официалната церемония по отбелязване на празника на Сливен - Димитровден. Преди да отпътуват е предвидено посещение в музея на текстилната индустрия, в село Жеравна, както и дегустация във винарна „Едоардо Миролио" в с. Еленово.

Делегацията се придружава от Светомир Минчев от общинския отдел за международно сътрудничество и инвестиции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама