79 случая на остри заразни заболявания са регистрирани в областта

11:20, 30 окт 16 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
79 случая на остри заразни заболявания са регистрирани през септември на територията на област Сливен, обявиха от Регионалната здравна инспекция. В сравнение с месец август се отчита намаление с два случая. Чревните инфекции са 34, като според специалистите това е нормално за този период от годината. През септември са регистрирани 26 случая на ентероколит – срещу 38 за август, 1 случай на дизентерия, 2 салмонелози при 7 за предходния месец и пет случая на колиентерити. Драстично са се увеличили заболелите от вирусен хепатит, от двама през август, на 26 през септември.

Въздушно-капковите инфекции са 11, докато през август те са били 13. Най – много са били болните от варицела – 8, срещу 12 за август. Двама болни са регистрирани с туберкулоза. С марсилска треска през септември са били трима, като не са регистрирани случаи на кримска треска и лаймска борелиоза. През миналия месец с вирусен и бактериален менингит и менингоенцефалит е заболял един човек от областта.

Четири случая на остра вяла парализа (ОВП) при деца до 15 години са регистрирани в област Сливен през изминалия месец. Заболяването е познато също като полиомиелит, което е остро вирусно инфекциозно заболяване при хората, предавано при фекално-орален начин. Източници на заразата са болни хора и вирусоносителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама