Министър Танева: Изборът, който предлагаме на балотажа, е важен за развитието на Сливен

15:45, 08 ное 16 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Благодаря на всички граждани, които излязоха да гласуват на президентските избори и на тези, които дадоха своя вот на провеждащия се Национален референдум. Сливен регистрира висока избирателна активност, което е добър атестат за гражданската активност на местната общност”, това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева на първата си пресконференция в Сливен след изборите. Танева е и областен координатор на ГЕРБ-Сливен и като такъв тя изказа благодарност  на всички общински организации за положените усилия да убедят гражданите, че кандидатът им е най-добрият, най-разумният и прагматичен избор за България.

Министър Танева изрази удовлетвореност от резултата на областно ниво, като  разликата между ген.Радев и Цецка Цачева е само 109 гласа, което според нея на практика е равенство.

„По своя воля ПП ГЕРБ  превърна избора на президент във вот на доверие към правителството и е готова да понесе последствията”, обяви още министърът и добави, че ГЕРБ продължава да е първа политическа сила в областта, а  резултатите от първи тур са компилация от различни фактори, от фигурата на кандидата за президент до отношението на хората към местната власт. По думите й  резултатите от изборите показват все по-голямото значение на мажоритарния вот.

"Този избор, който предлагаме и на балотажа, е много важен за развитието на Сливен, за местната власт и общност, а това правителство трябва да продължи да работи", заяви Танева.

„Сливен през последните години претърпя доста несполуки и значително изостана от други областни центрове. Сега местната общност работи по точно определен план. Има поети ангажименти от правителството, една част изпълнени,друга предстоят и за нас като местна общност е изключително важно форматът на това правителство и работата му да продължи. Разчитаме на гражданите и разума. Независимо от резултатите от балотажа, и при евентуални предсрочни избори, ГЕРБ ще остане първа политическа сила. Най-важно за народа е държавата да запази стабилността и сигурността си, предвид изключително сложната международна обстановка”, каза още Танева.

Тя призова гражданите да гласуват и на втори тур, като направят рационален избор. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама