БСП Сливен:Връща се доверието в партията

19:53, 15 ное 16 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задоволство от проведената кампания на БСП в Сливенска област изрази днес областният председател на партията Асен Гагаузов. От червената централа отчетоха, че според резултатите от изборите се връща доверието към столетницата.

В областта ген. Румен Радев спечели изборите с 58.44 % срещу 37.67% за Цецка Цачева.

„Това е първият кандидат, който издига БСП, и от който партията печели повече, отколкото от кандидата от самата партия. Кандидатурата ни беше подходяща и затова успяхме да спечелим, но и ако Радев не беше издигнат от БСП можеше и да няма такъв резултат", каза още Гагаузов. Той добави, че отдавна ГЕРБ не е първа политическа сила, че демонстрира задружност с властта и тепърва ще  изпита огорчения от загубите.

Председателят на Инициативния комитет в Сливен Кольо Милев заяви, че очакванията на хората са за промяна в статуквото и за промяна в икономическо отношение. „Очакванията на българските граждани са големи и за да постигнем резултат, трябва са умеем да мотивираме хората”, каза още Милев.

За изборни манипулации, обяви представителят на ИБ на общинската организация на БСП Деян Дечев. По думите му е имало натиск от държавни структури и купуване на гласове. Той представи анонимни писма, които са предизвикали активисти на БСП да бъдат призовани от прокуратурата. Общинският председател на партията Атанас Делибалтов потвърди, че е бил приканен за показания след анонимни сигнали. Той  добави, че в Сливенска община е имало най-много жалби по време на балотажа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама