Сливналийка със сребро от Европейското по щанги в Израел

17:25, 05 дек 16 / Спорт 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори медал в двубоя и нови две отличия в отделните движения спечели България на продължаващото в израелския град Ейлат Европейско първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки до 20 и до 23-годишна възраст.

Възпитаничката на сливенската школа в тежката атлетика Даниела Пандова се качи днес три пъти на подиума при най-леките в групата на 23-годишните девойки. Сливналийката, която преди година бе с европейски бронз, сега стана шампионка в изхвърлянето с 68 кг, после се нареди втора в изтласкването с 87 кг, което и осигури общ сбор 155 кг и сребро в крайното класиране. В същата възрастова група при 56-килограмовите Иван Миланов остана осми с двубой 219 кг (98 и 121).

Снощи Стилян Гроздев победи конкуренцията в кат. 62 кг при 20-годишните, като взе златото в двете движения и в двубоя при по-младите в кат. 62 кг, където Диан Пампорджиев стана вицешампион в изтласкването. В същата възрастова група Надежда Мей Нгуен си осигури бронз в изхвърлянето при най-леките. Равносметката на България досега в Израел е 8 медала (4 златни, 3 сребърни и един  бронзов), а в двубоите отличията са злато и сребро.

Тази вечер на подиума ще излезе още един сливналия - Петър Ангелов, син на олимпийския медалист в щангите Севдалин Минчев. Ангелов вдига в кат. 69 кг при 20-годишните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама