В Сливен започват проявите, посветени на Коледа и Нова година (програма)

15:26, 06 дек 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със запалване на светлините на коледната елха в Сливен започват проявите, включени в културния календар на Общината по случай Коледните и Новогодишни празници. Светлините на коледното дърво ще грейнат днес, 6 декември, от 17 часа. В празничното събитие ще участват балет „Барби“ при Военен клуб – Сливен, с ръководител Силвия Терзиева, детска градина „Мак“, с музикален учител Звезделина Попова,  4-годишната Зорница Костова  от детска градина „Божур, Детски фолклорен ансамбъл „Българче“ при Основно училище „Христо Ботев“ и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“, с ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова. За запалването светлините на елхата ще дойде в Сливен талантливата  Крисия Тодорова, която представи страната ни в 12-то издание на детския песенен конкурс „Евровизия“ в Малта. От 18 часа ще бъде официално открит коледният базар, който се намира източно от сградата на Община Сливен.

Проявите продължават на 9 декември с „Коледа с приятели“ от 18 часа в зала „Зора“. Ще вземат участие изпълнители от Обединена школа по изкуствата „Мишо Тодоров“, танцувално студио „Весела“ и вокално-инструментална група „Зора“ при Народно читалище „Зора-1960“.

„Кой беше Дядо Коледа?“ ще ни припомнят актьорите на Държавен куклен театър - Сливен в 11 часа на 11 декември в залата на театъра.

От 12 до 22 декември е планирана „Коледа в библиотеката“. Предвидени са представления „Коледното желание  на петлето-ветропоказател“ - по текстове на Румен Иванчев, Павлина Делчева – Вежинова и Мая Дългъчева /по график с училищата/.

В 18 часа на 13 декември в залата на Държавен куклен театър – Сливен е премиерата на спектакъла „Коледа с приятели“ по автор и режисьор Мила Великова. В същия ден от 18.30 часа в зала „Зора“ ще се състои коледен концерт на Народно читалище „Единство-1939“.

Коледен концерт ще изнесат талантите на Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм“ при Военен клуб – Сливен. Събитието ще се състои на 14 декември от 18 часа в зала на Военния клуб.

На 15 декември от 17.30 часа в зала „Зора“ ще се проведе коледен концерт на НЧ „Ангел Димитров-1937“.

На 16 декември от 18 часа в програмата е включен спектакълът „Коледа с приятели“, който ще се състои в зала на  Държавен куклен театър – Сливен.

От 18 часа в галерия „Май“ ще бъде открита коледно-новогодишна изложба на Съюза на българските художници в Сливен. В 18 часа в зала „Зора“ ще започне коледен концерт с участието на детски хор „Дружна песен“, модерен балет „Грация“ и Детски танцов ансамбъл „Тракийче“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс Сливен.

Събитията, посветени на Коледните и Новогодишните празници, продължават на 18 декември от 11 часа в зала на Държавен куклен театър – Сливен с представлението „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа“.

На 19 декември, от 18 часа, в Драматичен театър „Стефан Киров“ ще се състои концерт „Традиция и приемственост“ с участието на Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен и национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“-Котел.

На 20 декември от 18 часа в зала на Военен клуб – Сливен, коледен концерт ще изнесат Детски танцов състав „Бисерче“ и клуб „Стоте войводи“ при Военен клуб и приятели. От 18 часа в зала „Зора“ за сливенци и гости на града ще има театър за деца „Кристалната пантофка“ по Шарл Перо – премиера. Ще участва детски театър „Зора“ при НЧ „Зора-1960“.  В празничната вечер ще се състои коледно тържество „Дядо Коледа при децата в читалище „Зора“.

На 21 декември от 11 часа в зала „Сирак Скитник“ ще бъде награждаването на отличените в Националния конкурс за коледна картичка „Весела Коледа за всички“, организиран от Художествена галерия „Димитър Добрович“, фирма Сименс, Сливенска митрополия и вестник „Сливенско дело“. В същия ден от 18 часа в зала на Военния клуб ще се проведе коледен концерт на балет „Барби“. В 18 часа е официалното откриване на зала „Сливен“, а половин час по-късно там ще се състои коледен концерт.

На 22 декември от 10 часа в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ ще се състои награждаването на децата-участници в конкурса за коледна картичка. В 16 часа в НЧ „Христо Ботев-1897“ ще отправят послание „Коледа за всички“.

На 25 декември ще се състои празничната света литургия. Богослужението ще започне в 9 часа в храм „Св. Димитър“.

На 26 декември от 10 часа ще бъде официално открит Регионалният събор „Зимни празници в Мечкарево“ в село Мечкарево.

На 31 декември от 23.30 часа на площад „Цар Освободител“ ще бъде организирано общоградско веселие с участието на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен. Предвидени са и празнични илюминации.

На 1 януари 2017г. от 9 часа в катедрален храм „Св. Димитър“ ще бъде отслужена Василиева света литургия, а в 11 часа – новогодишен молебен за здраве и добруване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама