Местните искат да се закрие интерната в сливенското село Драгоданово

16:46, 06 дек 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на сливенското село Драгоданово искат да бъде затворен социално-педагогическият интернат, в който са настанени са непълнолетни с противообществени прояви. По думите им младежите, които не би трябвало да напускат интерната, често излизат и тормозят местните хора, съобщава БТВ.

 Младежите често извършват кражби от частни домове и заведения и се стигне до нападения с камъни над онези, които минават покрай изправителното училище. Местните хора смятат, че възпитателите не упражняват достатъчно контрол. „Имаме почти ежедневно проблеми с тези деца. Единият е, че те непрекъснато напускат дома, бягат. Имаме фрапиращи случаи, в които в рамките на няколко месеца има над 120 заявителски материала. Това са данни за престъпления. Разбиват стъклата на магазините и вземат най-често храна, цигари”, коментира гл. инспектор Димитър Величков от МВР – Сливен. Част от тях отивали по родните си места, но повечето бягали, за да крадат. Някой от местните хора казват, че интернатът приличал на публичен дом.

Според директора му обаче на много хора от селото не им било приятно, че там се извършват реформи. Според него няма никакво насилие, а особено думите за сексуално насилие били „измишльотини”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама