Извършиха безплатни прегледи на лица в неравностойно положение, прилагат и дентално лечение

08:19, 15 дек 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На повече от 360 души в неравностойно положение са извършени безплатни прегледи в началото на декември от два екипа специалисти от верига дентални клиники „ЕО Дент” – София, съобщиха от общинската администрация в Сливен.

В общината вече са получени обобщените данни  на зъбните статуси на потребителите от социалните заведения. По-голямата част от пациентите имат нужда от допълнително лечение на кариеси и корени за вадене.  До края на месеца ще започне денталното лечение на 16 души от Дневен център за възрастни хора с умствена изостаналост – селище „Качулка”, които имат спешна нужда. Това са потребители с най-много корени за екстракция, както и опасност от абцеси.

Тези потребители се нуждаят от специални грижи, когато са под упойка, защото са хора със специфични диагнози. По тази причина прегледите ще се извършват в „ЕО Дент” в София, която е специализирана детска дентална клиника за лечение на деца и тийнеиджъри със специфични заболявания (аутизъм, детска церебрална парализа, интелектуални затруднения и други тежки заболявания и увреждания. Клиниката е оборудвана с най - съвременна апаратура.

Прегледани са потребителите на социални услуги в дневните центрове за възрастни хора с психични увреждания, за деца и за възрастни с увреждания, детска градина „Зорница”, защитено жилище за хора с умствена изостаналост 1 и 2, центровете за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания, центровете за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания, както и на Дневен център за възрастни хора с умствена изостаналост – селище „Качулка”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама