Разбиха нелегална бензиностанция в трафопост до Нова Загора

16:25, 27 дек 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3 589 литра гориво в пластмасови бидони откриха митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница Бургас в пригодена нелегална бензиностанция в района на Нова Загора, съобщиха от Агенцията.

На 21 декември 2016 г. митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас извършват проверка в частен имот - бетонна постройка, предназначена за трафопост. Постройката в близост до паркинг и е ползвана от физическо лице.

При проверката митническите служители откриват в единственото помещение големи PVC-бидони, пълни с около 1 000 литра гориво, а в последствие установяват и наличието на двойна преградна стена. След отварянето на тайника се установява, че зад стената са укрити още бидони, съдържащи над 2 500 литра гориво. В тайника са намерени също електрическа помпа и брояч с пистолет за зареждане. Цялото иззето количество от 3 589 литра е с характеристики, цвят и мирис на дизелово гориво. Не са представени документи за платен акциз и произход на горивото. Взети са проби за лабораторен анализ.

Преди няколко месеца в същия обект митническа мобилна група откри 40 литра нелегално дизелово гориво, уреди за зареждане и тефтер със записки за отразяване на оборота на нелегалната бензиностанция. На нарушителя вече е съставен акт за административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/ по предишния случай, а за задържаната сега акцизна стока е образувано и административнонаказателно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама