Предсрочно освободиха четири жени, излежаващи присъди в Сливенския затвор

08:00, 30 дек 16 25 850 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири жени, излежаващи присъди в Сливенския затвор, бяха предсрочно, условно освободени и са посрещнали Коледните празници при децата и семействата си. Затворничките излязоха на свобода с определения на Окръжния съд в Сливен, след постъпили предложения от специална комисия към затвора, съобщава „Труд”.

Млада жена, осъдена на 15 години за непредумишлено убийство, напуска решетките 3 г. и 4 м. преди крайния срок на наказанието си. Друга, с 5-годишна присъда за измама на възрастни варненци, е излежала 4г. и 2 м. от наказанието си. Баба, преведена в затвора с наказание също от 5 г. лишаване от свобода, за склоняване на внучката си към кражби, принудителен труд в чужбина и незаконно съжителство на семейни начала с чужденец, е изтърпяла 3 г. и 9 м. Четвъртата им посестрима, с присъда от 2г. и 6 м. за катастрофа със смъртен случай, е излежала 1 г. и 11 м.

И четирите жени са имали добро поведение, работили са в затвора, участвали са в културните събития там, имали са примерно поведение. През остатъка от присъдите си те ще бъдат на свобода, под изпитателен срок. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама