Над 130 мил. лева внесе в бюджета НАП Сливен

10:51, 03 яну 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Офисът на Националната агенция за приходите в Сливен завърши годината с изпълнен план и внесени в Републиканския бюджет над 130 милиона лева, като резултатът е с 6,7 милиона повече в сравнение с 2015 год.

Директорът на НАП Бургас Татяна Кънчева определи като най-важно постижение промененото поведение в посока коректност и доброволно спазване на законодателството от страна на зъдължените лица, в това число и на рисковите.

„Един от нашите най-важни изводи е, че с насърчаване на доброволното спазване на данъчните и осигурителни закони се постигат по-добри резултати, отколкото с репресия и принуда. Усилията ни в тази посока си заслужаваха и резултатите са налице - декларирани повече приходи, ръст на оборотите, внесени повече данъци, намалена данъчна липса и висок процент на доброволност при внасянето на просрочените задължения. Повишихме и качеството, и бързината на обслужването на нашите клиенти, увеличихме и броя на предлаганите електронни услуги, обобщи действията и резултатите на териториалната дирекция на НАП Бургас.

От началото на годината офиса на НАП в Сливен събра близо 38 милиона лева просрочени задължения за данъци и осигуровки и проведе 20 търга за продажба на имущество на длъжници, при които бяха реализирани приходи от 54 000 лв.

Под прякото наблюдение на публичните изпълнители в Сливен остават 63 фирми, всяка от които със задължения от над 100 хил.лева. Непрекъснатият мониторинг постига своите цели като бизнесът е предпочел да сключи повече разрешения за неотложни плащания с цел поетапно, разсрочено погасяване на задълженията.

„Това е по-доброто решение, целта ни не е да разпродаваме фирмени активи и бизнесът да има допълнителни усложнения, а тъкмо обратното, фирмите да могат да работят и да плащат заплати и консумативи и паралелно с това да погасяват задълженията си към бюджета," коментират от офиса на НАП в Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама