Прокуратурата започна проверка по случая с 13- годишната родилка от Сливен

15:30, 03 яну 17 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Сливен се самосезира и започна проверка по случая с 13- годишната родилка в Сливен, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев. Малолетната Златка роди първото бебе за 2017 в сливенската болница. Баща на детето е 15-годишен съученик на майката. Разследва се случай за съвкупление с лице, ненавършило 14 години.

Законът предвижда наказание от две до шест години затвор. Според Русев бащата носи отговорност пред закона, но наказанието ще бъде редуцирано заради това, че е непълнолетен. Определеният наблюдаващ прокурор е разпоредил  и проверка срещу родителите на Ангел Д. и Златка С. (майка на детето) с оглед на това дали са спомогнали и улеснили двамата да заживеят съпружески без да сключат брак. Проверката е възложена за изпълнение на служители от ОД на МВР в Сливен, който трябва да снемат обяснения от всички лица, които имат отношение към случая, както и други проверовъчни действия, за да бъде изяснено дали са налице достатъчно данни за престъпление от общ характер. Срокът на разпоредената проверка е 10 дни. 

Според Златка бебето е желано дете. Малкият се роди с тегло 2800 гр, имал е  проблеми с адаптацията и е бил  в кувьоз. Малолетната майка обяви, че няма да продължи образованието си. Тя е със завършен пети клас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама