Кметът: Проектобюджетът е поредната стъпка към финансова стабилност на Община Сливен

14:44, 06 яну 17 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектобюджетът на Община Сливен за 2017 година е поредната стъпка за нормализиране на начина, по който се управляват финансите на община Сливен, поредна стъпка към финансова стабилност. Това заяви кметът Стефан Радев по време на публичното обсъждане на най-важния финансов документ на общината, което се проведе в зала „Май“.

Кметът е категоричен, че предложеният бюджет е изпълним и възможен. В него се предвижда оптимизация на разходите и реално предвиждане на приходите.

„Дълги години бюджетите на община Сливен са правени с раздуване на очакваните приходи така, че да могат да се правят повече разходи. Сега предлагаме реален бюджет – тоест това, което очакваме в действителност да съберем като приход“, каза кметът.

Конкретните параметри на бюджета за 2017 година представи заместник-кметът по финансите Румен Иванов. Той заяви, че въпреки намалението на разходите по Капиталовата програма, кметът работи в посока за осигуряване на целеви средства за реализацията на големи инфраструктурни проекти в общината.

„Вече имаме осигурени средства за кръговото кръстовище на Розова градина, за „пробива“ на ул. „Раковски“, един милион лева за селата – това са общо около 6 милиона, които ще помогнат за подобряване живота на сливенските граждани“, каза Иванов.

Проектът за бюджет отразява намеренията на общината за провеждане на комплексна финансова политика в сферата на икономиката и социалните дейности през 2017 година.

С неговото изпълнение се очаква реализация на поставените цели за осигуряване на средства за изпълнението на договори по оперативните програми, развитие и усъвършенстване на социалната и техническа инфраструктура и др.

Планираните приходи общо за 2017 г. са в размер на 88 713 016 лв. Приходите за държавни дейности са в размер на 42 950 858 лв. , а за местни дейности – 45 762 158 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама