Отмениха водния режим в Котел

14:55, 10 яну 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Котел вече не е на воден режим. Въпреки студа, първите дъждовни води са подхранили Изворите и увеличили водните количества в основния водоизточник на балканския град. От „В и К“ се надяват натрупаният в Котел дебел сняг да подхрани Изворите и да отмени режима до края на годината.

Според управителя на „В и К“ Севдалин Рашев, в трудната зимна обстановка, аварийните групи на „В и К“ – Сливен са работили на пълни обороти и се справили с проблемите при екстремни условия.

Няколко сливенски села, които миналия петък останаха без електрозахранване, останаха и без водоснабдяване за около 12 часа,  заради скъсани от бурята електропроводи. Проблемите в селищата по трасето Чинтулово – Сливен – Петолъчката, като Жельо войвода, Блатец, Камен, Горно Александрово, Мараш, са били преодолени от аварийните екипи на „В и К“ - Сливен, които на 6 януари преминали с багери през снега до местата на авариите. До вечерта, в снежна виелица и през непроходими пътища, те успели да се справят с критичната ситуация, заедно с екипите на електроразпределителното дружество. Същия ден екипите на „В и К“  и EVN, с помощта на високопроходимата техника на Пътно управление, успяват да пробият и пътя от Котел до Жеравна, за да отстранят повредите по електропреносната мрежа в селото и да възстановят водоснабдяването там. Затруднения в новозагорския регион бяха създадени в голямата помпена станция на с. Червенаково, където на няколко пъти е прекъсвано електрозахранването.

В момента няма селища с прекъснато водоподаване на територията на Сливенска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама