Обявиха 11 януари за неучебен ден в Сливенска община

17:45, 10 яну 17 25 681 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
11 януари – сряда, да бъде обявен за неучебен ден поради очакваното влошаване на времето. Това поиска кметът на Oбщина Сливен Стефан Радев в писмо до Министерството на образованието. Oбщината получи положителен отговор от там и утре няма да има учебни занятия в Сливенска община.  

По закон, в рамките на учебната година, кметът на общината може да обяви три неучебни дни. За Сливен те бяха използвани на 9 и 10 януари заради лошите метеорологични условия и на 26 октомври – празник на града. Допълнителни дни могат да бъдат отпуснати след разрешение на Министерството на образованието.

Поради влошаване на обстановката в края на днешния ден и вероятността от проблеми с придвижването до училище, особено на учениците от населените места, кметът изпрати искане до Министерството.

Днес зам.-кметът Пепа Чиликова извърши проверка в по-голямата част от сливенските училища дали изпълняват заповедта на кмета по отношение готовността им за начало на учебните занятия.

„Някои от директорите бяха си свършили работата брилянтно – училищата бяха отоплени и изчистени. Към други имам сериозни забележки, като се надявам, че занапред няма да проявяват подобна безотговорност", каза Пепа Чиликова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама