Обявиха 11 януари за неучебен ден в Сливенска община

11 януари – сряда, да бъде обявен за неучебен ден поради очакваното влошаване на времето. Това поиска кметът на Oбщина Сливен Стефан Радев в писмо до Министерството на образованието. Oбщината получи положителен отговор от там и утре няма да има учебни занятия в Сливенска община.  

По закон, в рамките на учебната година, кметът на общината може да обяви три неучебни дни. За Сливен те бяха използвани на 9 и 10 януари заради лошите метеорологични условия и на 26 октомври – празник на града. Допълнителни дни могат да бъдат отпуснати след разрешение на Министерството на образованието.

Поради влошаване на обстановката в края на днешния ден и вероятността от проблеми с придвижването до училище, особено на учениците от населените места, кметът изпрати искане до Министерството.

Днес зам.-кметът Пепа Чиликова извърши проверка в по-голямата част от сливенските училища дали изпълняват заповедта на кмета по отношение готовността им за начало на учебните занятия.

„Някои от директорите бяха си свършили работата брилянтно – училищата бяха отоплени и изчистени. Към други имам сериозни забележки, като се надявам, че занапред няма да проявяват подобна безотговорност", каза Пепа Чиликова.

Коментари