Поискаха ново публично обсъждане на проектобюджета на Сливенска община

18:03, 11 яну 17 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият кмет на Сливен и настоящ общински съветник Кольо Милев, заедно с представители на граждански организации призоваха днес за ново обсъждане на  проектобюджета на Сливенска община за 2017 година.

Проектобюджетът на Община Сливен за настоящата година предвижда  приходи и разходи в размер на 88 713 016 лв.

По думите на Милев състоялото се обсъждане на 6 януари е било фиктивно, само за да се спазят изискванията. Той посочи, че не е бил подходящ нито денят, нито часът. Присъствали са малцина и то по задължение. Призивът сега е да се насрочи нова дата за обсъждане на основния финансов документ на общината, и ако трябва да продължи няколко дни. Бившият кмет отправи критика към общинското ръководство за това, че различни целеви средства по определени проекти не са били усвоени.

Милев изрази недоволство и относно санирането в Сливен, Всеизвестно е, че  общината е на едно от последните места по осъществяване на програмата. Според него причината е не в бившето общинско ръководство и несправяне със задачата, а сега - в неправилното възлагане на обществени поръчки на едни и същи фирми, които нямат възможност да се справят в обема на работа и да завършат обектите в срок.

Като председател на Ловно - рибарското сдружение  в Сливен Кольо Милев се обяви и срещу забраната на лова и разселването на пернат дивеч, заради разпространението на т.нар. птичи грип. Заповедта е издадена в първите дни на 2017 година от министъра на земеделието и храните и според Милев ощетява ловните сдружения.

От сливенското сдружение, както и от много други в страната, са изпратили протестни писма до Министерството на земеделието и храните във връзка със забраната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама