Бизнесмен от Сливен е осъден на затвор за укриване на данъци в големи размери

16:03, 12 яну 17 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Потвърдиха ефективното наказание от 5 г. и 6м. „лишаване от свобода“ на Тихомир Т., признат за виновен за извършване на престъпления срещу данъчната система

47-годишният Тихомир Т., който е признат за престъпление срещу данъчната система, вследствие на внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен, е с потвърдено ефективно наказание от 5г. и 6м. „лишаване от свобода“. Решението за потвърждаване на първоинстанционната присъда, взе Апелативен съд –Бургас. Подсъдимият е признат за виновен за това, че през периода от 01.01.2007г. до 31.12.2011г. в Сливен, при условията на продължавано престъпление, като помагач, в съучастие с Диляна Б. (управител на ООД“Ротира груп“), като извършител, избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – над 52 хиляди лева,  дължим данък по ЗКПО и повече от 112 хиляди лева по ЗДДС, чрез потвърждаване на неистина на данъчна основа в годишна данъчна декларация и чрез затаяване на истини в подавани ежемесечни справки-декларации по ЗДДС.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Конфискувани в полза на държавата са и апартамент със сутерени и хангар, собственост на Т., които се намират в гр.Сливен.

 Решението на Апелативен съд –Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама