Сертификати получават служители, преминали обучение за защита при бедствия

16:49, 13 яну 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Секретари на читалища и представители на културни институти в община Сливен преминаха обучение за повишаване нивото на знания по защитата при бедствия с цел адекватни реакции при възникване на критични ситуации и тяхното овладяване. Обучението се проведе за първи път и бе организирано в изпълнение на заповед на кмета Стефан Радев.

Заместник-кметът Пепа Чиликова приветства присъстващите в зала "Май" и изрази благодарност за участието им в проявата. "В началото на годината природата ни показва, че няма нещо по-силно от нея. Смятам, че днешната инициатива ще бъде изключително полезна за всички", каза тя. 

Лектор на обучението беше инж. Снежана Кънева, началник на отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен. Тя сподели своя опит за защита при бедствия и презентира възможните рискови ситуации за заплаха здравето и живота на работещите и пребиваващите в институциите. Бяха планирани и действията при евентуалното им възникване.

"Не можем да предвидим бедствията, но можем да планираме нашите действия. Надявам се, че след днешното обучение ще бъдете още по-уверени при планиране на защитата", заяви инж. Кънева.

На секретарите  на читалища и представителите на културни институти в община Сливен беше проверена готовността за действия при бедствия чрез анонимен тест, а след това се проведе дискусия.

Всички, преминали обучението, ще получат  сертификат за своето участие, подписан от кмета на община Сливен Стефан Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама