Заседава Щабът за защита при бедствия в Сливен

17:57, 13 яну 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Щабът за изпълнение Плана за защита при бедствия на Oбщина Сливен заседава днес с участие на кмета Стефан Радев,зам-кмета Стефан Кондузов и експерти от общинската администрация. „Насрочих тази среща, за да обобщим действията ни през критичните дни и да можем да си извлечем поуки какво можем да правим по-добре. Дано има по-малко поводи за комуникация помежду ни", посочи Радев.

Членовете на кризисния щаб докладваха за действията на институциите по време на влошената  метеорологична обстановка от 5 до 8 януари т.г., както и готовността си за действия при очаквания нов снеговалеж. През критичните дни от 5 до 8 януари пожарната е имала 18 излизания, 13 от които за пожари, предизвикани от неизправни комини. Извършени са и 4 операции за опасно висящи предмети.

В момента обстановката е спокойна, няма критични участъци. Днес отново е направена проверка на техниката и оборудването на полицията, пожарната, електроразпределителното и ВиК дружествата, БЧК, РЗИ, както и екипи на спешна помощ. Институциите работят н нормален режим и са в готовност за действие при усложнена зимна обстановка. Проверени са опорните пунктове. Наново се зареждат със соли и пясък. Няма повредена техника, затворени пътища, но има ограничения за зимни условия. Няма увеличаване на  травми, следствие на заледяванията. Затворен е участък от пътя между Селището и връх „Българка". Полицейски екипи следят дали се спазва забраната.

Важно е кметовете на селата да подават информация към телефона на дежурните в общината – 663066, на ситуационния център, и на единния европейски номер за спешни повиквания – 112, за да се предприемат своевременно  мерките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама