Предупреждават за нахлуване на студен въздух и снеговалежи

08:16, 18 яну 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предупреждение от Хидро-метеорологичната обсерватория  в Сливен за нахлуване на студен въздух и снеговалежи е получено в общинска администрация. В него се посочва:

"Времето през периода 17-20 януари ще се определя от преминаващ Средиземноморски циклон,  южно от страната ни,  и  студен въздух, който нахлува от север. При  движението на фронталната система от запад на изток,  валежите от сняг ще се усилват , като по-съществени количества ще има в Родопите, източните райони на Тракийската низина и Странджа.  В началото на периода  при понижение на температурите  има условия за  образуване на поледици и заледяване на пътищата.

Усилване на валежите от сняг в централните и източни райони на Тракийската  низина,  източните райони на Родопите, местата, близки до Стара планина и Странджа, се очакват във вторник срещу сряда и сряда, като очакваната снежна покривка е 15-20 см. , а в четвъртък главно по-обилни валежи от сняг се очакват в Родопите, където ще се образува  нова снежна покривка от 15-20 см. Вятърът   ще се ориентира  от север, ще се усили и в югоизточните райони  на моменти ще бъде бурен. Има условия за навявания и преспи, които ще усложнят обстановката и снежната покривка в тези места бързо ще се повиши.

В петък процесът ще отслабне, но температурите бързо ще се понижат

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама