Подновяват автобусния парк в Сливен

10:49, 18 яну 17 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подготовка и обявяване на процедури за избор на изпълнители и сключване на договори за строителство и доставка по всички дейности по два значими проекта предстоят в Сливен. Договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството вече са подписани от кмета Стефан Радев.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ по проект „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен“ е 14 525 521,80 лв., а по проект  „Подобряване на градската среда на Сливен“ – 2 199 911 лв.

 "Стремежът ни беше инвестициите да са насочени към максимално широк кръг от хора и те да са концентрирани не само в центъра на града, а до крайните квартали - нещо, което бяхме заявили и в нашата предизборна кампания", коментира Радев. Според него, и двата проекта потвърждават това намерение на общинското ръководство.

По първия проект ще се извърши цялостно подновяване на автобусния парк. Ще бъдат закупени  27 нови дизелови автобуса и ще се внедри Интегрирана билетна система с билети за еднократно пътуване, билети за пътуване по време и абонаментни карти. Заложено е оптимизиране на маршрутната мрежа, като вариантът, включен в проекта, предвижда една тролейбусна и девет автобусни линии. Във връзка с промяната ще бъдат изградени 16 нови спирки. На всички 143 спирки в града ще бъдат с осигурен достъп за инвалидни колички и оформени зони за слизане и качване на пътниците. Предвижда се основен ремонт и доставка на гаражно и сервизно оборудване на базата на превозвача – „Пътнически превози“ ЕООД. Ще се изградят 10 километра велоалеи  с обозначителна маркировка.

Вторият проект включва благоустрояване на поречието на река Асеновска и квартал „Република“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама