10 години затвор за мъж, опитал да убие брат си

11:58, 28 фев 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховният касационен съд е потвърдил осъдителната присъда,  постановена на  Атанас А. от село Гривица, област Плевен, за опит за убийство. Наказанието, наложено от окръжния съд в Плевен е 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване.

Присъдата е постановена по внесен от окръжната прокуратура обвинителен акт. В документа е посочено, че на 06.04.2016г. в село Гривица Атанас А. направил опит да умишлено да умъртви брат си Тодор М., като опитът останал недовършен поради независещи от дееца причини.

Осъденият Атанас А. и пострадалият Тодор М. имали силно влошени отношения, поради неуредени наследствени спорове. Двамата постоянно злоупотребявали с алкохол и помежду им често възниквали скандали. В деня на инцидента осъденият Атанас А. започнал да употребява алкохол още от сутринта. Привечер си пуснал музика от телевизора, като увеличил силно звука. Шумът подразнил пострадалия Тодор М. и около 21.30 часа той отишъл в пристройката, в която живеел Атанас и му направил забележка. След това се приближил до усилвателя, издърпал кабелите от контакта и взел в ръце телевизора. Тогава осъденият Атанас А. започнал да удря брат си в областта на лицето и главата, вследствие на което пострадалия Тодор М. изпуснал телевизора на земята.

В това време осъденият взел нож и нанесъл силен удар с режеща му част в лявата половина на гръдния кош на пострадалия. След удара ножът останал забит в тялото на Тодор М., а осъденият Атанас А. излязъл на двора. Пострадалият Тодор М. сам извадил ножа от тялото си, отишъл на улицата и паднал на земята. Осъденият Атанас А. сам позвънил на телефон 112 и съобщил, че е убил брат си. При пристигането на екипа на „Спешна помощ“, било установено, че пострадалият е все още жив и животът му бил спасен единствено вследствие на оказаната навременна квалифицирана медицинска помощ.

Осъденият е задържан под стража и наложената присъда е приведена в изпълнение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама