Общото събрание на Асоциацията по ВиК прие бюджет от 25 775 лева

16:46, 28 фев 17 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общото събрание на Асоциацията по ВиК /АВиК/ заседава днес в Областна администрация  Сливен. Приет беше проектът за бюджета на асоциацията за 2017 г. Той е в размер на 25 775 лв., от които вноската на държавата е 15 000 лв.

Отчете се изпълнението на бюджета на АВиК за 2016 г. Вноската на държавата в общия бюджет е 10 000 лв., а на общините – общо 18 461 лв., като една от общините има остатък за погасяване. Голяма част от бюджета за миналата година е спестен и по сметката на АВиК има налични средства.

На днешното заседание присъстваха председателят  и представител на държавата Татяна Петкова - областен управител на Сливен, кметовете на общините Сливен и Твърдица – Стефан Радев и Атанас Атанасов, заместник-кметовете на общините Нова Загора и Котел – Маргарит Тодоров и Шериф Куванджъ. Присъства и управителят на ВиК ООД Сливен Севдалин Рашев.

Общото събрание прие годишния отчет за дейността на АВиК през 2016 г. Областният управител припомни, че са проведени две заседания. Акцент в първото беше подписването на договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги на потребителите на територията на област Сливен. Акцент по време на второто заседание на ОС на АВиК беше съгласуването на Бизнес план за развитие на дейността на „ВиК–Сливен“ ООД за периода 2017 – 2021 г. Планът е внесен в срок в КЕВР, като се очаква да бъде одобрен. Петкова припомни още, че съвместно със служители на ВиК – Сливен през миналата година стартира процесът по въвеждане на информация за създаване на база данни на онлайн регистър на жалбите като целта е по-бързо и качествено обслужване на гражданите, ползващи услугите на оператора. В отчета за дейността на АВиК за миналата година са залегнали и организираните няколко срещи на представителите на общините с екипа на РПИП ВиК Бургас, Сливен и Шумен, избрани от МРРБ за изпълнител на Регионалните прединвестиционни проучвания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама