Под постоянен арест остава мъж от Сливен, обвинен в опит за убийство

17:34, 01 мар 17 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жалбата на Дечо Дечев от  Сливен, обвиняем за опит за убийство, не бе уважена от Апелативния съд в Бургас, който потвърди задържането му под стража.
Мъжът е подведен под наказателна отговорност за това, че на 18 февруари 2017г., в ямболското село Ботево, в частен дом, е направил опит умишлено да умъртви Костадин К., от същото населено място. Дечев му е нанесъл удар с нож в областта на корема.

За извършеното престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

В съдебното заседание пред въззивната инстанция прокурорът изрази становище, че определението на ОС- Ямбол е правилно и законосъобразно. Защитата пледира за по –лека мярка за неотклонение, а задържаният обясни, че е извършил престъплението в опит да се защити от агресивното поведение на пияния си приятел, и че издържа сам двамата си сина.

Апелативният съд споделя изводите на първата инстанция, че обвиняемият Дечев е осъществил опита за убийство, както и за съществуваща реална опасност от укриване, поради тежестта на предвиденото в закона наказание за престъплението. Твърденията на обвиняемия за семейното му положение и грижата за двете деца към момента не са подкрепени с доказателствени материали. Ако такива данни бъдат събрани, като и доказателства за недопустими действия от страна на пострадалия може да се иска промяна на мярката за неотклонение във всеки един момент, смята въззивният състав.

В настоящия момент обаче втората инстанция счита, че са налице всички предпоставки на закона за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда и потвърждава определението на ОС-Ямбол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама