Първокласници полагат клетва и участват в урок по родолюбие в Сливен

07:30, 02 мар 17 25 584 Шрифт:
Автор:

Шествие на първокласниците от сливенските училища ще премине днес, от 11 ч., по бул. „Цар Освободител“ в Сливен. Колоната ще поведе Военният духов оркестър по повод инициативата „Клетва на първокласника”.
Тържествена процесия на ученици, гости и родители ще тръгне от Градската градина, ще премине по бул. „Цар Освободител“. Маршрутът ще завърши на  пл. „Хаджи Димитър“, където в 12 часа първокласниците ще се врекат да пазят в сърцата си България. Клетвата на първокласника е по текст на поетесата Ники Комедвенска.

Церемонията ще завърши с пускане на балони с цвета на трибагреника. Малките първокласници ще получат значка - символ на положената клетва, след което ще поднесат цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

На 2 март от 12.30 ч., в Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ ще се проведе „Урок по родолюбие“,  с участието на ученици от Основно училище „Христо Ботев“.
Проявите се организират по инициатива на Основно училище „Д-р Иван Селимински“,  Основно училище „Христо Ботев“ и Регионалното управление на образованието /РУО/ – Сливен, като част от програмата на Община Сливен за честването на Националния празник на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама