Вицешампионска титла за Радослава Мавродиева от Европейското по лека атлетика в зала

22:46, 03 мар 17 / Спорт 25 574 Шрифт:
Автор:

Радослава Мавродиева спечели сребърен медал в тласкането на гюле на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград.

Сливналийката стана вицешампионка в дисциплината с личен рекорд в зала от 18.36 метра.  Най-добрата ни състезателка в сектора за тласкане на гюле стори това в третия си опит.
Във финала на дисциплината Радослава на три пъти тласна уреда над 18 метра. Тя спечели отличието на Националния празник на България и си направи подарък за юбилейния рожден ден, който е на 13 март.

Успехът е втори пореден за възпитаничката на сливенската школа по лека атлетика от шампионат  в зала на Стария континент. Преди това тя завърши трета в Прага през 2015 година.

Шампионка стана унгарката Анита Мартон, която защити титлата си от чешката столица с най-добър резултат в света за сезона от 19.28 м. Трета завърши Юлия Леанцюк от Беларус с 18.32 м.

"Очаквах този медал. Това беше моята цел. Искаше ми се много да се чуя химна ни, точно на Националния празник. На предното Европейско - трета, сега - втора, а на следващото трябва да съм първа. Надявам се на Световното първенство в Лондон още да подобря резултата си ", коментира след надпреварата сливналийката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама