Крепост Туида събра стотици жители и гости на Сливен в Деня на отворените врати

06:57, 05 мар 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици жители и гости на Сливен посетиха късноантичната и средновековна крепост Туида в Деня на отворените врати. Посетителите се запознаха с историята на крепостта, докоснаха се до оръжия, направени по автентични технологии, и научиха повече за двете хищни птици.


За посетилите на обекта бяха направени  демонстрации с различни оръжия. Желаещите да се потопят в епохата на миналото имаха възможност да се преобразят в средновековни българи и пробваха ловкостта си в традиционна българска стрелба с лък от земя.


„За екипа ни винаги е било огромно удоволствие да посрещаме празниците заедно с хиляди усмихнати посетители зад крепостните стени. Щастливи сме, че се повишава интересът към културно – историческото наследство и в частност към нашия обект. Една от политиките ни е в празничните дни,  Туида винаги да работи и да създадем една специална запомняща се атмосфера. За нас е истинско признание, че децата сами изявяват желание родителите им да ги доведат тук. Много млади хора предпочитат да прекарат свободното си време, слушайки нашите разкази и любувайки се на невероятните гледки от крепостта. За предстоящия туристически сезон се надяваме да представим още по-вълнуващи събития и моменти”, каза ръководителят на туристическия обект Мая Иванова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама