Ученици представиха в Крушаре спектакъла „Българин да се наричам“

15:00, 05 мар 17 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много емоции и патриотично настроение завладяха учениците от ОУ „Черноризец Храбър“ в село Крушаре. Възпитаниците на училището подготвиха и представиха специална програма „Българин да се наричам“, посветена на Националния празник. В препълнената зала в изпълнение на учениците прозвучаха пени като „Стани, стани, юнак балкански“, „Боят настана“, „Къде си вярна ти любов народна“ и „Кой уши байрака“.

Специалното участие в програмата бе на ученици от клуб „Възрожденци“ към  Професионалната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“, които представиха откъс по записки на Захарий Стоянов. 

Най-големи емоции създадоха народните песни и танци, а присъстващите в залата се просълзиха на брилянтното изпълнение на „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово“.

„В близките години не е имало такъв силен концерт в Крушаре, който да изпълни залата и да накара публиката да притихне“. С тези думи кметът на селото Димо Станков поздрави учениците и присъстващите в залата.

След концерта учениците посетиха етнографската сбирка на читалището, получиха и специална награда торта с българското знаме и герб.

Вдъхновени от успешното представяне, учениците вече подготвят следващия спектакъл, който ще е на 24 май под надслов „Аз обичам България“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама