ВиК – Сливен намали старите задължения с 1.5 мил. лева

10:05, 07 мар 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С повече от 1,5 милиона лева са намалени старите задължения на граждани и фирми към „В и К“-дружеството в Сливен. За година и три месеца,  от 12,5 милиона, те са спаднали на 11 милиона лева, съобщиха от дружеството.
Видимият резултат в събираемостта се дължи на работата на открития през ноември 2015 година Колцентър на дружеството, с ръководител Николай Катилеев. В колцентъра работят 12 оператори, телефонисти и екипи за събиране на задълженията.
Колцентърът събира както стари, така и текущи задължения. Събираемостта в последните месеци е 105-110 процента. Само за месец февруари 2017 година, при план 300 000, са събрани плащания за 400 000 лева.


Колцентърът разполага с 4 мобилни екипа от по двама В и К-служители, които се занимават с посещения по адреси в цялата Сливенска област. Те уговарят  възможностите за плащане на старите и новите задължения на потребителите, които сами посочват начина на разсрочване и изплащане на дълговете към водното дружество.Служителите на колцентъра работят с най-съвременни технологии, за установяване и уточняване на дължимите от потребителите суми.


С течение на времето, характеристиката на длъжниците търпи промени. За разлика от минали години, в момента гражданите имат натрупани повече дългове от фирмите. Заведени са съдебни дела срещу 2500 некоректни платци с големи задължения, възлизащи общо на  5,5 милиона лева. Най-големите дългове на граждани и фирми са от 14 000 до 18 000 лева. Най-изрядните платци са потребителите от котленските села Ябланово, Тича, Филаретово и Малко село, които в момента са изплатили над 90 процента от текущите си задължения.


В последните месеци, в ромските квартали, със събирането на задълженията се занимават местни инкасатори. Идеята е във всеки дом да бъде поставен водомер. Управителят на „В и К“ – Сливен Севдалин Рашев посочи, че вбизнесплана на дружеството е заложено, в следващите четири години, да бъдат подменени 64 000 водомера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама