През втори етап преминават Ученическите игри в Сливен

16:52, 07 мар 17 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вторият  етап на Ученическите игри в Сливен /областното първенство/, ще започне в края на седмицата. В него участват училищните отбори, общински първенци по отделните видове спорт. Заявки за участие са подали отбори от Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица.

Първенството ще стартира със състезания по тенис на маса в спортна  зала "Васил Левски" на 11 март от 09,30 ч. През същия ден ще започнат и срещите по волейбол в СК" Асеновец", като в рамките на два дни ще се изиграят срещите в трите възрастови групи: 5-7 кл., 8-10 кл., 11-12 кл.

Най-очакваните и масови срещи – тези по футбол, ще започнат на 18 март на стадион „Хаджи Димитър" от 8,30 ч. със срещите на по-големите възрасти, а на 19 март на зеления терен ще излязат  общинските първенци на 5-7 кл. Паралелно с футбола, спортна зала" Васил Левски", в която след месец ще започне монтиране на съвременна газова система за отопление, ще е домакин на състезанията по баскетбол в трите възрастови групи за момчета и момичета. Състезанията по шахмат ще се проведат в „Детски комплекс"- Сливен на 18 март.

Областното първенство ще приключи с лекоатлетическите състезания на 25 март на стадион " Х. Димитър". Атлетите ще премерят сили на 100, 200, 400 метра, скок дължина, скок височина, тласкане на гюле и щафета 4 х 100 м.

Победителите от Областното първенство във всички спортове, добиват право за участие в зоналния кръг на най-масовата проява в училищния спорт.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. 

Вторият етап от надпреварата в Сливен се организира от Областен клуб „Спорт в училище’06“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама