Местна комисия в Сливен организира обучениe за педагози по безопасен интернет

07:19, 08 мар 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен организира обучениe за учители по информационни технологии на тема „Предизвикателства по противодействие на детската сексуална експлоатация и трафика на деца чрез Интернет”, с лектор инспектор Любомир Тулев – сектор „Киберпрестъпност” в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”. Оперативните цели на обучението са надграждане квалификацията на учителите във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъплението трафик на хора.

Обучението бе открито от заместник-кметът Пепа Чиликов, която е и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора вСливен, която приветства организаторите и участниците, и подчерта значението на засилената превенция чрез повишаване на информираността по проблемите свързани с трафика на хора, както и по-добро сътрудничество и координация на действията на всички институции, имащи отношение към това престъпление.

Интернет все по-често се използва за набиране на жертви на трафик и поради тази причина е необходимо да научим децата и младежите да разпознават ситуациите, в които са застрашени от въвличане в трафик на хора.

В рамките на обучението беше поставен акцент върху актуалните тенденции в престъпленията с деца в интернет, като бяха разгледани формите и методите на експлоатация на деца през интернет, както и интернет като средство за набиране на деца с цел трафик и въвличане в проституция.

Всички участници получиха сертификат за успешно преминато обучение, връчен им от Пепа Чиликова.

Партньори в инициативата са Регионално управление на образованието (РУО) и Областен информационен център (ОИЦ),  Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама