Комисия извърши проверка на помещенията за съхранение на изборните книжа в Сливен

09:45, 09 мар 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисия, сформирана със заповед на областния управител Татяна Петкова, извърши проверки на територията на общините в областта. В комисията бяха представители на Областна администрация Сливен, на Районната избирателна комисия - Сливен и на четирите общини. Проверките имаха за цел да се установи готовността за осигуряването на помещения за съхранение на изборните книжа и материали и осигуряването на тяхната охрана. Този ангажимент бе вменен на областните управители след срещата им със заместник министър-председателя по вътрешния ред и сигурност и министър на отбраната миналия месец.

Комисията установи, че в област Сливен със заповед на кметовете са определени помещения за съхранение на изборните книжа и материали до тяхното предаване на секционните избирателни комисии, както и готовност за осигуряване на техническа и физическа охрана. Определени са и помещения за съхранението на изборните книжа и материали след провеждане на изборите на 26.03.2017 г.

Областният управител, в изпълнение на своите ангажименти, предостави помещение, техническо оборудване и материали за дейността на РИК-Сливен. След приключване на изборния ден секционните избирателни комисии ще предават своите изборни материали в зала „Васил Левски“.

За готовността в област Сливен по отношение на организационно-техническия процес Петкова ще уведоми главния секретар на Министерски съвет и председателя на Централната избирателна комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама