Бойко Борисов в Сливен: България е място на стабилност и икономически растеж

20:38, 09 мар 17 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов представи в Сливен резултатите от управлението на своя кабинет и акцентите в предизборната програма на партията. Борисов събра на сцената на зала „Сливен“ кметовете на четирите общини от Сливенска област, за да изкажат мнението си за работата на правителството с местната власт.

Община Сливен е получила около 6 мил. лева по различни проекти. Такава сума отчитат и в Община Твърдица. От Котел и Нова Загора обявихa ръст на икономиката. „Няма населено място в страната, където кметовете да не се похвалят с получената подкрепа от правителството“, заяви Борисов.
Той припомни, че през неговия мандат заради строителство на инфраструктура се отбелязва ръст от 3.8 %  в икономиката. 2.5 млрд. лв. са били налети в енергетиката, което е стабилизирало цялата система. Бойко Борисов припомни, че България е изплатила на външни контрагенти и КТБ 6 млрд и 200 млн. лева. Въпреки това, страната ни е успяла да затвърди позицията си в Брюксел, а благодарение на хората от правителството, като Томислав Дончев и Десислава Танева, са усвоени ефективно и средства от еврофондовете.

По думите на Борисов, благодарение на доброто име на България са били отпуснати и 320 млн. лева европейски пари за модернизация охраната на границата, която е външна за ЕС.

Борисов цитира президентът Радев, който в Германия е потвърдил мястото на страната ни на картата на Европа като място на стабилност, икономически растеж, нулева инфлация и стабилно ниско ниво на безработицата. Той припомни, че страната ни има 14 милиарда лева във фискалния резерв и е на едно от водещите места по нисък външен дълг и добави, че България е отличник по икономически показатели, като има 0 процента дефицит и малко над 3 процента външен дълг.

Борисов подчерта, че ГЕРБ е единствената алтернатива на България срещу корупцията, олигархията, енергийната мафия и гарант за стабилност, икономически растеж и ефективно усвояване на еврофондовете.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ в Сливен Десислава Танева заяви, че народните представители от местната структура ще положат всички усилия да защитават в следващия парламент интересите на региона, от който са избрани. Тя припомни, че листата е сформирана след анкета в местната общност, като е съобразена е желанията на участниците в допитването.

Танева допълни, че листата на ПП ГЕРБ в Сливен е една от най – обновените в страната. Само трима в нея са участвали в управлението досега – самата тя и народните представители Галя Захариева и Мария Белова. Всички останали са нови имена.

Сливенските кандидати за народни представители получиха на представянето на листата подкрепата на вицепремиера в кабинета Борисов Томислав Дончев и един от най – успешните кметове на ГЕРБ, този на Бургас, Димитър Николов. На представянето в Сливен  присъства и председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама