В Сливен стартира кампания под надслов „Заедно за Европа“

07:00, 13 мар 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областен информационен център /ОИЦ/ Сливен стартира кампания под надслов „Заедно за Европа“. Инициативата ще се осъществи в периода до 20 май 2017 г. на територията на цялата страна чрез Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), съобщиха от ОИЦ – Сливен.

В дните на кампанията, до 25-ти април, ОИЦ Сливен ще организира информационни срещи на територията на цялата област. Екипът на Центъра ще посети всеки един от общинските центрове, където на място ще информира относно целите на инициативата и ще разяснява въпроси, свързани с актуални и предстоящи възможности за финансиране на проекти с европейски средства. 
Информационните срещи ще бъдат съпътствани с празнични мероприятия, в които ще се проведат забавно шоу, игри, творчески работилници и викторини, посветени на двете юбилейни събития.

Целта на кампанията е да повиши информираността сред гражданите относно постигнатите резултати в резултат на предоставената финансова помощ по линия на европейските фондове, както и отбелязването на две значими годишнини: 10 години от присъединяването на България към ЕС и 60 години от създаването на Европейския социален фонд (ЕСФ).

От 1 януари 2007 г. страната ни стана пълноправен член на Европейския съюз, а договорът за присъединяване бе подписан на 25 април 2005 г. В резултат на това в развитието и модернизирането на българските региони и инфраструктура бяха инвестирани десетки милиарди левове европейски средства, а стабилността и устойчивостта на прилаганите европейски правила и стандарти създадоха предпоставки за значително нарастване на чуждите инвестиции в българската икономика и разкриването на нови работни места.

В рамките на инициативата „Заедно за Европа“ ще бъде отбелязана и шейсетата годишнина от функционирането на Европейския социален фонд, създаден с учредителния Договор от Рим през 1957 г., в подкрепа на заетостта и насърчаване на социално-икономическото сближаване в общността. Социалният фонд е основният финансов инструмент на Европейския съюз, спомагащ за развитието на човешките ресурси, осигуряването на трудова заетост, насърчаването на образованието, както и подобряването на конкурентоспособността и професионалната мобилност на заетите лица. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама