Дейностите по проект „Заедно от детската градина“ отчетоха при областния управител на Сливен

17:07, 13 мар 17 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният координационен съвет за институционална подкрепа на изпълнението на проект „Заедно от детската градина“ заседава днес. То беше председателствано от областния управител Татяна Петкова. Участие взеха представители на УНИЦЕФ, на петте детски градини, включени в проекта, РУО-Сливен, РДСП-Сливен, отдел „Закрила на детето“ и РЗИ-Сливен, съобщиха от админстрацията.

При откриването Петкова припомни, че създаването на този съвет е част от дейностите по проект на УНИЦЕФ „Подкрепа за приобщаващо образование на деца със специфични потребности в детските градини от област Сливен“ и част от инициативата „Заедно от детската градина“. За област Сливен в проекта са включени пет детски градини: „Елица“, „Синчец“, „Детство“, „Зорница и „Детски рай“.


За реализираните дейности през периода декември 2016 г. – март 2017 г. разказа Юлия Стефанова – директор на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование – област Сливен. Извършен е скрининг за идентифициране на риск от обучителни затруднения на 103 деца. Проведени са родителски срещи с участието на специалистите в детските градини за разясняване на значението на ранното идентифициране на индивидуалните постижения и затруднения на децата. Разяснена е и ролята на логопеда и психолога в детската градина. Проведени са обучения от Фондация „Карин дом“ на педагогическия, непедагогическия персонал и специалистите от включените в проекта детски градини.


По проекта предстоят специализирани обучения на учителите за включващо обучение на децата със специфични потребности, както и специализирани обучения на логопеди и психолози, срещи на международен консултант с директорите на детските градини от проекта и др.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама