Данъчни декларация по електронен път подадоха над 80 % от фирмите в Сливенска област

07:32, 15 мар 17 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 80 на сто от дружествата, осъществяващи дейност в Сливенска област са подали декларация за облагане с корпоративни данъци по електронен път, подписана с електронен подпис. Това показва справка на НАП Сливен от получени документи.

От началото на годината в офиса на НАП в Сливен са подадени над 2 500 декларации за облагане с корпоративни данъци. От НАП напомнят, че годишна декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2016 година. Те попълват отделен формуляр – образец 1010а. В него фирмите декларират, че за предишната година не са имали дейност по смисъла на Закона за счетоводството. Към тази декларация не се прилага годишен отчет за дейността. Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет. 
Срокът за подаване на декларациите е 31 март, като този срок важи и за фирмите, които не са извършвали дейност през 2016 г. 

Неподаване на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама